Me, myself & I

Jag jobbar i flera olika kurser VT14. En av dem är "Strategisk kommunikation i sociala medier" som precis börjat och som går på kvartsfart under våren. Under den kursen så kommer studenterna (som både består av några av våra avgångsstudenter och även en hel del yrkesverksamma från hela vårt avlånga land) att skriva inlägg i varsin kursblogg och där ska de inleda med att presentera sig själva.
 
Då jag redan har den här bloggen som beskriver en hel del om mitt yrkesjag så tänkte jag i sann "Mina vänner"-anda komplettera det med lite mer privata fakta.
 
Bor? I Njurunda, strax söder om Sundsvall med min man Henrik och våra tre döttrar.
 
Fritidsintressen? Att resa, umgås med vänner och familj, vara i sommarstugan, att laga mat, fixa fester och att släktforska
 
Favoritresemål? London!
 
Favoritmusik? 80/90-talsrock med band som Mötley Crüe, Skid Row & Guns 'n Roses (blandat med en hel del annat)
 
Bästa TV-program: Who do you think you are, Orange is the new black, Melodifestvalen :-)
 
Jag kan också säga att mitt jobb är en hobby. Jag gillar verkligen att jobba med PR, projekt och att ständigt möta nya studenter och branschkontakter.
 
Utöver ovan nämnda kurs så arbetar jag också med följande kurser i vår:
  • Communicare 2, projekt och ledarskap
  • Communicare 1, projekt och organisation
  • Arbetsplatsförlagt projekt (praktik)
  • PR- och branschanalys
  • Strategisk kommunikation C1
  • Strategisk kommunikation C2
 
 
 
 

Äntligen!

Communicare 2-kursen har precis kickat igång och det betyder att projektets styrgrupp nu är komplett, vilket känns skönt. Vi inledde med en gemensam frukost på Grand i måndags :-)

Välkomna till projektledargänget: Jennifer, Daniela, Amanda, Emilia, Evelina, Stina och Emma!

Jag är kursansvarig lärare för det här gänget i den projektledarutbildning som heter "Communicare 2, Projekt och ledarskap", där vi varje år antar sju - åtta sistaårsstudenter. Emelie Bäck är kursansvarig för den projektkurs som förstaårsstudenterna läser. Den börjar först om fem veckor och under dessa fem veckor ska projektledarstudenterna (kallade APs som i assisterande projektledare) etablera kontakt med sina externa kontaktpersoner (talare, sponsorer), sätta ihop projektplaner, planera kick off samt arbeta med diverse ledarskapsuppgifter.
 
Men var är Anna-Lena Bystedt, undrar kanske vän av ordning? Jag och Anna-Lena ar ju gjort detta ihop en massa gånger. Don't worry! Hon har inte helt simmat ur bild, även om hon inte arbetar med själva kurserna i vår (då hon är engagerat i ett forskningsprojekt under 2014). Anna-Lena har under hösten arbetat med program, profilering och finansiering tillsammans med mig och Emelie (och hon kommer att fortsätta arbeta med lite bokningar etc i kulisserna under VT14).
 
Programmet saknar bara några få namn och lite TLC i form av paketering och profilering. Allt hittills känns dock riktigt, riktigt bra. Det här blir en bra vår. Jag vet det.

En summering av december

December bestod primärt av tre saker för mig: forskning, uppsatshandledning och arbete med Communicare. Utöver det hade vi också en del andra personalaktiviteter.
 
En mörk kväll i början av december samlades personalen först i hus J (MKV-huset) för att tillsammans dricka glögg och hitta julstämningen inför årets julbord. Vi begav oss därefter vidare till fina Villa Marieberg och åt gott tillsammans.
 

 
Glödande adventskollegor: Kristina & Anna-Sara
 

Dagen efter julbordet hade vi som undervisar på InfoPR ett ämneskollegium därvi pratade framtidsvisioner för utbildningen. Catrin bad oss alla skriva ner saker vi såg som viktiga att ha med i utbildningen i framtiden på post it lappar som vi sedan satte upp på tavlan, presenterade och diskuterade. Det känns viktigt att lyfta blicken lite ibland och våga tänka långt farm och inte bara här och nu eller på nästa termin.
 
Kent förklarar hur han har tänkt med sina lappar. Emelie, Catrin, Tina, Anna-Lena och Solange lyssnar.
 
Catrin försöker tematisera våra tankar och idéer.
 
 
En av de sista sakerna innan julledigheten var att jag arrangerade en studentträff för Sveriges Kommunikatörer. Det var jättekul och träffen var välbesökt av nätverkstörstande studenter som också bjöds på glögg, pepparkakor, must och skumtomtar!
 
 
Låt 2014 bli ett lika spännande år som 2013 var! Trots att jag inte bloggade lika ofta som jag trott mot slutet så tar jag nya tag inför starten av VT14. Då det händer så mycket spännande under våren så kör jag bloggen en termin till.