Möt min kollega: Emelie Bäck

Här kommer ett porträtt av en av de nyaste kollegorna här på MKV: Emelie Bäck
 
Kortfakta
  • Universitetsadjunkt
  • Arbetat på MKV sedan januari 2013
  • Delar rum med Anna-Lena Bystedt (på plan 3)
  • Undervisar på A- och B-nivå i bl a organisationskommunikation och strategisk kommunikation
 
Idag tog jag mig ett litet snack med Emelie kring hur det känns, så här alldeles i början av hennes andra termin som lärare här på MKV. Hon berättar då att hon trivs mycket bra och att det inte alls var likadant på "insidan" av MKV som man kanske trodde när man själv var student. Emelie lyfter särskilt att det är mycket roligare än man kan tro och att det som är extra roligt är den löpande studentkontakten, en känsla som hon upplever att hon delar med många av sina kollegor. Så här i början av terminen är det extra tydligt och för att citera Emelie (hon skrev så på Facebook igår) Det går nästan att ta på stämningen på Mittuniversitetet idag. Förväntansfulla studenter och ovanligt uppiffade kollegor.
 
Emelie har ett starkt engagemang i Cancerfonden, där hon också har arbetat tidigare. Under sin tid som student anordnade hon bland annat ett eget event som hette 100 x 100 där hon samlade in pengar till just Cancerfonden.
 
 
Just nu arbetar Emelie med InfoPR 1:ornas kurs Kommunikation och omvärld och med förberedelser för nästa års Communicare. Men den mesta tiden läggs på InfoPR 2:ornas kurs Strategisk Kommunikation som hon är kursansvarig för (där även jag och Anna-Sara Fagerholm undervisar).
 
När jag frågar Emelie vad som varit roligast hittills, bortsett från själva studentkontakten, så nämner hon friheten och möjligheten att påverka sin egen arbetssituation, samt alla roliga möten med kollegor. Speciellt lyfter hon fram förra veckans konferens i Östanskär med ämneskollegierna för MKV och GDK. Där kan jag kan bara instämma och själv passa på att tacka Emelie för hennes trevliga sällskap :-)
 
Emelie skrattar när hon tänker på dagarna i Östanskär.
 
 

Kommentera inlägget här :