Praktikbesök

Är hemma på kontoret igen efter bl a en sväng till Stockholm och några praktikbesök. De som gör praktik nu läser en slags fördjupningspraktik (Projektanalys och praktik, 30 hp) som man kan söka efter avslutad utbildning. Under den terminslånga praktiktiden så kombinerar man regelrätt praktik med ett projekt - ett slags exjobb - på praktikplatsen.

De platser som jag besökte nu i Stockholm var Whispr, Stockholms Stadsmission, Wendelfack, Tillväxtverket & PS Communication. Spridningen gällande inriktningen på praktikplatser är ganska representativ för hur det brukar se ut för våra studenter.

De som går andra året på InfoPR ska ut på sin ordinarie praktik i vår (20/1 - 28/3) och drygt hälften har klart med praktikplats medan resten fortfarande letar. Har du ett bra tips så hör redan av dig! Studenterna gör praktik över hela Sverige (men de flesta är i Stockholm och Sundsvall). Ett liten grupp kommer att finnas i Göteborg och tre stycken kommer att göra praktik utomlands (Tyskland, USA & Australien). För utlandspraktikanterna kan jag dock glömma att få göra praktikbesök :-( vilket ju annars hade varit kul!

Nu ska jag in på möte med de andra programansvariga här på MKV och prata om kommande alumniundersökningar (alumni = f.d. student).

Ha en bra dag!

Kommentera inlägget här :