Hört i lunchrummet

Ett socialt nav för oss som jobbar på MKV är lunchrummet på plan 5. Där fikar vi, där har vi personalmöte på torsdagar och där äter många av oss lunch dagligen.
 
Vad som konsumeras varierar. En och annan färdigköpt låda eller soppa (inte så vanligt) blandas med hemlagade matlådor (vanligast) eller hämtlunch från någon närliggande restaurang. Men då och då står också någon kollega och kockar ihop något på plats. I veckan är det Christina "Tina" Gradien som huserat vid plattorna. I förrgår vankades det halloumi och grönsaker. Nyttigt och oj så gott det luktade!
 
 
 
Sedan har vi också frågan om HUR man äter sin lunch. Det där har varierat över tid. För ett antal år sedan åt alla på tallrik, men nu för tiden är det lika accepterat att äta på tallrik som att äta direkt ur sin matlåda. Anything goes!
 
Valfrihet är det som gäller på MKV :-)
 
En stor anledning till att många av oss hellre äter här än i restaurangen på campus eller liknande är att vi har så kul här. Man skulle kunna säga att jargongen är rå, men hjärtlig.
 
Glada kollegor: fr v Ingemar Åttingsberg, Adam Shehata och Kajsa Falasca (som gjort en MKV-klassiker och gjort extra festligt lunchvatten genom att dricka i vinglas :-) I bakgrunden skymtar Anna-Sara Fagerholm.
 
Det är också lugnare i lunchrummet än i restaurangen, samt att man tjänar lite tid. Tid som man kan ägna åt surr med kollegor. Men om någon trodde att vi ägnar åt tunga teoretiska diskussioner så har ni helt fel. Det brukar vara rätt lättsamma och lite småfräcka saker som avhandlas.
 
Igår var det Walker-effekten som dominerade samtalet. Kevin Walker i Idol 2013 (och tillika i GIF Sundsvall) kommer ju från Sundsvall (där MKV finns) och hans genomslagskraft och påverkan på GIF med koppling till varumärke, sponsorer och möjlig merchandise triggade igång PR-ådran hos oss alla.
 
 
Kevin liknades vid en reklamspot på bästa sändningstid i TV4. Någon nämnde Beckham-potential och en annan möjligheten att tydligt och kaxigt dra på våra tre unga trendiga Sundsvallsprofiler (Kevin Walker, Gina Dirawi & YOHIO) i en city branding-kampanj. Sedan blev vi tysta en stund och tittade oss omkring. Hmmm. Skulle vi på Mittuniversitetet eller MKV kunna göra en Kevin? Vem i lunchrummet hade star quality? Vem sjöng som en gud? Funderingen bollades en kort stund, men avrundades med ett gapskratt.
 
Nja, någon Walker-effekt är nog inte att räkna med just hos oss. Men roligt i lunchrummet - det har vi!
 
 

Kommentarer :

#1: Kicki W

Saknar lunchrummet!

Svar: Och lunchrummet saknar dig! Du - vår f.d. halloumidrottning - måste komma och hälsa på snart!
None None

skriven
#2: JeLo

Saknar oxå lunchrummet!!!!

Svar: Kom förbi oftare JeLo! Dels får vi snacka strunt i största allmänhet och dels får Ingemar retas lite med dig (som han älskar :-)
None None

skriven

Kommentera inlägget här :