The final countdown

Idag jobbar jag hemifrån med att läsa vetenskapliga artiklar och uppdatera mig på en "gammal" kursbok.

Jag funderar regelbundet på måndag(terminsstart). Då ska jag hälsa InfoPR13 välkomna till oss på MKV. Det ska bli så spännande att se hur många som dyker upp och vilka de är, hur det kommer sig att de sökt sig hit och vad de har för förväntningar på utbildningen!

I helgen har jag 40-årsfirande hemma (makens). Vi hörs på måndag med rapport från kursintroduktionerna. Och på tisdag är det dags för nästa porträtt av en kollega :-) Hoppas att ni alla får en fin helg!

MKV-konferens

En intensiv och rolig konferensdag på fina Östanskär Jakt & Konferens är över och vi är nu mitt i arbetet på dag nr 2.
 
På väg hit igår såg det ut som att den långa sommaren hade givit vika för hösten... Men vid lunch smög sig solen fram igen. Vilken härlig augusti vi har!
 
Vi som jobbar med ämnet MKV och InfoPR samlades i ett mötesrum på plan 2 och inledde dagen med lite omvärldsspaningar.
 
 
Efter att ha pratat om saker som profilering, digitala medier, det personliga tilltalet m.m. så samlades vårt gäng och lärargruppen från GDK (som också konfererar här) på den härliga relaxen för att dricka lite vin, äta ost och korv, samt basta och bubbla.
 
 
Efter relaxen begav jag mig till Nordins (huset som några av oss bor i här) för att piffa lite inför middagen.
 
 
Middagen var fantastisk! En löjromstoast, en älgkalvsfilé, en hjortronparfait och några fräcka skämt och glada skratt senare drog vi oss åter tillbaka till Nordins. Den här gången för att lagtävla i musikquizz. Tack alla kollegor för en fantastiskt rolig kväll :-)
 
 
Efter några kvalitetstimmars sömn så diskuterar vi idag på förmiddagen framtida samarbeten med GDK. Kanske kan vi göra 30-timmarsjakten (ett event som InfoPR idag gör i samarbete med MIUN Innovation) ihop någon gång?
 
 
 

Förbereder mig

Idag laddar jag och mina kollegor på InfoPR upp inför vårt två dagar långa ämneskollegium som vi ska ha på Östanskär onsdag - torsdag. Där kommer vi att titta på alla kurser (lärandemål, scheman, examination, litteratur) som ingår i programmet. Allt ska också med! Jag fick ansvar för ett helt gäng kurser, så det blir till att ta en extra väska för att få med alla böcker tror jag :-)
 
Här har jag bara börjat att sprida ut kursplaner, kursdokument och böcker på golvet...

Vi kommer också att ägna oss åt lite omvärldsspaningar på forskning, byråer och konkurrerande utbildningar. Mitt uppdrag är att titta lite extra på trender i byråvärlden. Tips mottages tacksamt.

Jag ser också fram emot att få hänga lite extra och umgås socialt över en middag och ett par glas vin med mina fina kollegor. Extra roligt är att gänget från GDK också hänger på. Vi ska samköra våra sociala kvällsaktiviteter, samt den inledande programpunken på torsdag (då vi ska diskutera framtida samarbeten och utbyten mellan utbildningarna).

Återkommer med rapport från Östanskär imorgon!