En dag full av möten

Många möten blir det för många av oss, men visst är det ibland skönt att bara beta av ett helt gäng möten på en och samma dag? Dock så kändes det i huvudet (eller i "hövve" som en möteskollega skrev på Facebook och som man kan säga på Sönnsvallsmål - om man vill) när jag kom hem igår kväll.
 
Gårdagen inleddes med veckans MKV-personalmöte (som jag bland annat skrev lite om igår) mellan 9 och 10. Det var Anna-Saras tur att ha med fika och hon gjorde sig populär hos flera genom att ha s.k. frukostfika, vilket innebär bröd från bageriet, smör, ost, skinka, paprika, gurka etc. Mums!
 
 
Efter det mötet var det dags för ämneskollegium med kollegorna som undervisar på InfoPR mellan 10 och 12. Idag pratade vi om nuläget - vad vi jobbar med för tillfället. Bra att få koll på alla för allt som oftast så swischar man allt för snabbt förbi varandra i korridorerna... Vi pratade också om planering av kommande kurser utifrån resursfördelning. Det vill säga: gör vi rätt saker på rätt kurser och går kurserna ihop ekonomiskt? På den sista frågan är svaret ja. På de tidigare frågorna fanns en del smärre justeringar att göra som i de flesta fall redan hade identifierats. Som universitetslärare står det dock klart att resurserna i form av lärartimmar är betydligt mindre nu än för fem och för att inte prata om för tio år sedan. Svångremmen har dragits åt, men det är en central fråga och gäller inte bara oss utan flertalet högre utbildningar i vårt land...
 
Efter en snabb, men trevlig lunch i personalrummet med Ingela, Ingemar, Andreas & Anders och en kort sväng in på kontoret så var det dags för möte med grundutbildningsrådet. Där diskuteras saker som HSVs kvalitetsgranskningar av utbildningar, inrättande av nya utbildningsplaner och olika typer av undantag från ordinarie betygsskala för att nämna några exempel. Vi hade en massa ärenden att gå igenom då det var länge sedan vi sågs, så mötet blev drygt tre timmar långt...
 
 
Sedan var det dags att åka hem.
 
Vad har mer hänt i veckan? Jag har jobbat vidare med att ringa in personerna som ska vara med i min delstudie i DIGKRIS-projektet, jag har lämnat antagningsbesked till de sju härliga tjejer som ska ska läsa Communicare 2 i vår (och därmed vara en del av projektets styrgrupp) och hälsat dem välkomna. Jag har också hämtat ut mitt nya passerkort :-) Idag rättar jag det sista på de roliga (ja - fakiskt :-) tentorna i kursen Strategisk Kommunikation B!
 
Trevlig helg!
 
 
 
 

Webbmöte

Igår var jag på ett spännande webbmöte med en referensgrupp bestående av personal från olika delar från universitetet under ledning av Mittuniversitetets kommunikationschef Kicki Strandh och Jesper Johansson från webbyrån Osynlig. Vi var ett gäng i Sundsvall och vi hade även med representanter Härnösand och Östersund på länk :-)
 
 
Utan att går in på detaljer kring de konkreta diskussioner vi förde så pratades det lite i allmänhet om sociala medier och om hur man kan/bör/rekommenderas använda dessa. Vi diskuterade också vilka kanaler som lämpar sig för vilken typ av budskap. Mycket cirkulerade naturligtvis också kring navet i vår digitala kommunikation - vår egen webb. www.miun.se
 
 
Jag tycker att det är otroligt intressant att höra saker diskuteras ur olika perspektiv, såväl beroende på tidigare erfarenheter av kommunikation och sociala medier som på de olika erfarenheter man han beroende på vilken del av organisationen man kommer från.
 
Diskussionen följde sedan med mig vidare till MKVs personalmöte imorse. Och (föga förvånande) så visade det sig att även om vi på MKV jobbar med kommunikation dagligen (eller kanske ännu mer just därför) så har vi väldigt olika inställningar till exemplevis Facebook. Hur ska kanalen användas? Måste vi finnas där studenterna finns? Måste jag ens ha Facebook om jag inte vill? Facebook är ett jättebra komplement till våra egna kanaler! Jag vill inte blanda ihop mitt privata jag med mitt jobbjag! Varför ska vi uppfinna egna nya kanaler när Facebook redan fungerar så bra?
 
Jag tror inte på tvång och det gör lyckligtvis inte MIttuniversitetet heller. Jag tycker att man ska kunna välja om man vill vara med i Facebook. Däremot är det opraktiskt att inte finnas där, eftersom halva befolkningen redan är med). Men man kan också välja att finnas på Facebook som en anonym profil (utan bild och med anonymt namn) om man tycker att det känns bättre. Ytterligare ett alternativ är att jobba med säkerhetsinställningar och olika kategorier av vänner så att t ex din familj och nära vänner jag se alla roliga semesterbilder och dina arbetsrelaterade kontakter bara ser profilbild och andra mer allmänna uppdeteringar.
 
Oavsett vad man tycker så landade alla veckans diskussioner i att vi (precis som alla ni andra) måste förhålla oss till sociala medier på något sätt. Viktigt blir då också att de organisationer som vi arbetar på också gör det. Det ska bli riktigt spännande att se hur MKV och Mittuniversitetet fortsätter att arbeta med de här frågorna.
 
Visst snurrade jorden innan de sociala medierna gjorde entré, men möjligheterna känns så mycket större idag. Och för mig som inte har varit ungdom på rätt så länge (otroligt eller hur? ;-) så är det ganska kul att tänka på kopplingarna mellan dåtid och nutid i nedanstående bild!
 
 

Jorden anropar MKV!

Nej, vi har inte lagt ner verksamheten, även om man skulle kunna tro det baserat på bristen på inlägg de senaste tiden.
 
Jag har varit på resande fot, samt jobbat väldigt mycket med olika projekt den senaste tiden. Bland höjdpunkterna märks en liten Stockholmstripp, redovisning med studenterna, jobb med vårens kurser och med ett forskningsprojekt som går under namnet DIGKRIS.
 
I Stockholm besökte jag Tendensdagen tillsammans med mina kollegor Anna-Lena Bystedt och Kent Lövgren. Bland talarna märktes bland andra Sveriges reklamombudsman, Elisabeth Trotzig, som talade om socialt ansvarstagande i reklam, Sofia Hagelin, grundare av Heart of Lovikka, som berättade om Lovikka-vantens varumärkesresa, Malin Forkman, varumärkeschef på Systembolaget som pratade om att ta socialt ansvar och om att "kommunicera något mer än det som finns på hyllan", Ingela Stenson från Unites Minds som trendspanade och Google Sveriges marknadschef Gustav Radell som pratade om Googles innovationer och marknadsföring.
 
Presentationerna var rätt korta, vilket var bra ibland, men i flera fall hade jag velat höra mycket mer! De två presentationer som gav mig mest personligen var underbara och mysiga och även om de kanske inte gav mig så mycket om marknadskommunikation och PR, så gav de desto mer som inspiratörer! De två var Stefan Einhorn, profesorn på KI, som pratade om den svåra konsten att vara god, samt Bibi Rödöö, programchef på Sommar i P1 som berättade om arbetet bakom succén Sommar (och Vinter) i P1 med flera roliga anekdoter.
 
På kvällen ingick ett besök med mat och mingel på det relativt nyöppnade ABBA The museum. Det var en rolig kväll och ett besök där kan definitivt rekommenderas! Det fanns mycket mer att titta på och att göra än vad jag hade förväntat mig :-)
 
 
Andra dagen i Stockholm besökte jag och Anna-Lena dels tre charmtroll och tillika f.d. InfoPR-studenter på JMW, samt Jeanette på Sveriges Kommunikatörer för att stämma av lite olika frågor inför bl a våren 2014 och Communicare, men vi hann också prata om mycket annat. All in all en mycket trevlig Stockholmstrip alltså :-)
 
Idag jobbar jag större delen av dagen med att ringa in och kontakta olika viktiga personer till det ovan nämnde forskningsprojektet. Jag lovar att uppdatera bätre nästa vecka!
 
Trevlig helg på er alla och glöm nu inte att rösta på Kevin ikväll ;-)
6. Kevin – Behind blue eyes (The Who). Ring 099-414 06, sms:a KEVIN till 72 400